2020 Πρόγραμμα Κυπέλλου & Brevets

Σε συνέχεια των συνεχώς μεταβαλόμενων συνθηκών αλλάζουν

οι ημερομηνίες διεξαγωγής των ποδηλατικών αγώνων και εκδηλώσεων

 

Το ATTICA RACE προβλέπεται να διεξαχθεί την

3 Μαίου 2020

 

 

Π.Ε.Π.Α. 30 ΧΡΟΝΙΑ στην υπηρεσία της ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

Η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών (Π.Ε.Π.Α) ιδρύθηκε το 1990 -32 χρόνια υπολογίζοντας και τις  1η & 2η  Σπαρτακιάδες του 1988 και 1989- και έχει σαν στόχο τη διάδοση της ποδηλασίας και την επαφή μεταξύ των παλαιμάχων αλλά και μεταξύ των φίλων της ποδηλασίας.

Σκοπός της Ένωσης αποτελεί η διάδοση της ποδηλασίας και γενικότερα η προώθηση της αθλητικής ιδέας καθώς και η ώθηση και συμμετοχή της νεολαίας σε αθλητικές δραστηριότητες.

Οι βασικές εκδηλώσεις που διοργανώνει και υποστηρίζει η Π.Ε.Π.Α. είναι :

- Αγώνες (αντοχής, ατομικής χρονομέτρησης, sircuit/criterium)

- Υπερμαραθώνιες διαδρομές (Brevets)

Η Π.Ε.Π.Α. προσπαθεί με όλες τις δυνάμεις της να υπηρετήσει το χώρο της ποδηλασίας και έχει προσφέρει τη βοήθειά της, όποτε της ζητήθηκε ή με δική της πρωτοβουλία, σε δήμους και κοινότητες για τη διοργάνωση ποδηλατικών αγώνων, σε συλλόγους, στα Μέσα Ενημέρωσης, στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας στη διοργάνωση διεθνών και Ελληνικών αγώνων, οργανώνοντας ημερίδες σχετικές με την υγεία ή τις πρώτες βοήθειες,  και τέλος εκπαιδευτικα σεμινάρια για την κατάρτιση κριτών αγώνων, εθελοντών σε control brevets, κ.ά.

Η όλη στελέχωση -εκτός της γραμματειακής ή άλλης τεχνικής υποστήριξης- βασίζεται στην εθελοντική εργασία των μελών του Δ.Σ. και μελών της Ένωσης, με κριτήρια στα πλαίσια εκπλήρωσης των σκοπών της Π.Ε.Π.Α. και της αγάπης για το άθλημα.

Κορυφαία εκδήλωση της Π.Ε.Π.Α. - που φέτος μετράει 32 χρόνια -  είναι η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα, κάθε χρόνο το 1ο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Η Σπαρτακιάδα αποτελεί σημείο αναφοράς του πνεύματος και της φιλοσοφίας που διέπει την Ένωσή μας, με την επετειακή 30η Σπαρτακιάδα να έχει μαζική συμμετοχή που έφτασε τους 400 συμετέχοντες.

Αντίστοιχα η παρουσία της Π.Ε.Π.Α. στα Brevets υπήρξε καθοριστική μια και η Π.Ε.Π.Α. διοργάνωσε το πρώτο brevet το 2003 και συνέχισε να επιβλέπει την ανάπτυξη του θεσμού μέχρι το 2014 οπότε παρέδωσε την σκυτάλη στο εποπτεύοντα φορέα των Brevets στην Ελλάδα, την "ΛΕ.ΠΟ.Τ.Ε.- Audax Grece" στο Δ.Σ. της οποίας και εκπροσωπείται ανελειπώς από την ίδρυσή της. 

Τα μητρώο της Π.Ε.Π.Α. από 28 που ήταν όταν ιδρύθηκε, έχει πλέον ξεπεράσει τα 1.300 εγγεγραμμένα μέλη, αποδεικνύοντας τη δυναμική παρουσία της Ένωσης.

Κάθε χρόνο στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, η Π.Ε.Π.Α. βραβεύει ποδηλάτες που διακρίθηκαν την προηγούμενη χρονιά, τους Εθελοντές σε αγώνες και Brevets, αλλά και άτομα που με τις πράξεις τους, προβάλλουν την Ελληνική Ποδηλασία.

Η Π.Ε.Π.Α. δεν επιχορηγήθηκε ούτε επιχορηγείται από κανέναν κρατικό φορέα. Τα έσοδά μας προέρχονται από τις συνδρομές των μελών μας και έκτακτες δωρεές/προσφορές εταιρειών και καταστημάτων.