Σύνοψη πρακτικών την 12/10/2015

Σύνοψη πρακτικών την 12/10/2015

-Οικονομικά θέματα. Ο κ. Πούλιας ταμίας της ένωσης θα προχωρήσει σε διάφορες εντολές πληρωμών που πρέπει να τακτοποιηθούν άμεσα.

-Επίσης ο κ Πούλιας ανέφερε ότι σε πρόσφατη ενέργεια του προκειμένου να γίνει μεταφορά του ποσού των 1000Ευρώ από τον κοινό λογαριασμό Πλέγα/Παπουτσά για την υπόθεση Περίδη ανακάλυψε ότι το ποσό αυτό έχει δεσμευθεί από την τράπεζα Eurobank λόγω  εκκρεμότητας παλιότερης  οφειλής του κ. Παπουτσά. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που έγινε με τον ίδιο ανέφερε ότι δεν γνώριζε τίποτα και ότι θα επικοινωνούσε με την τράπεζα για να μάθει τι έχει συμβεί. Ο πρόεδρος τη ΠΕΠΑ τον κάλεσε στο τρέχον ΔΣ για να βρεθεί άμεσα λύση ανάμεσα στον σύλλογο και στον κ. Παπουτσά ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα έρθει. Ο αντιπρόεδρος της ΠΕΠΑ κ. Γαλλής έχοντας την εργασιακή εμπειρία από τον τραπεζικό χώρο δήλωσε ότι για να προβεί η τράπεζα σε ανάλογη ενέργεια η οφειλή είναι καθυστερημένη αρκετό διάστημα και ότι η τράπεζα ενημερώνει πάντα τον οφειλέτη για το πιστωτικό υπόλοιπο  των λογαριασμών του.

Ο ΓΓ. κ. Λαζαρίδης και ο πρόεδρος κ. Καλαπόδης πρότειναν να υπάρξει γραπτή ανακοίνωση προς τον ίδιο και επιπρόσθετα να του ανακοινωθεί η επιστροφή του ποσού σε εύλογο χρονικό διάστημα που θα αποδεχθεί, τηρουμένων και των οικονομικών συνθηκών της εποχής.

Κατόπιν υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Παπουτσά που ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να παραβρεθεί λόγω προσωπικού προβλήματος και πρότεινε δύο λύσεις για την επιστροφή του ποσού. Η πρώτη να επιστρέψει ο ίδιος το ποσό  και η δεύτερη να κινηθεί νομικά ο σύλλογος καθώς η ενέργεια της τράπεζα ήταν παράνομη μιας και το ποσό αφορούσε τον δεύτερο. Επίσης στο περιθώριο της συζήτησης για την εξεύρεση λύση του θέματος επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να επιστρέψει τον φορητό υπολογιστή που ανήκει στην ΠΕΠΑ. Αντιπρότεινε ο ίδιος ότι διατίθεται να πληρώσει το ποσό των 200Ευρώ στην ΠΕΠΑ προκειμένου να κρατήσει τον φορητό υπολογιστή καθώς διαθέτει αρχεία που είναι χρήσιμα για την εργασία του.

Ο κ. Γαλλής επεσήμανε ότι τα μέλη του ΔΣ που διαχειρίζονται χρήματα μελών είμαστε υπεύθυνοι για την σωστή διαχείριση, όπως επίσης και οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου της ΠΕΠΑ. Δεν πρέπει να αφήσουμε τίποτα που να μην είναι ξεκάθαρο καθώς στο παρελθόν υπάρχουν ανάλογες ιστορίες όπου χρήματα είχαν εκταμιευτεί με σκοπό να ωφεληθεί ο σύλλογος κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Το ΔΣ κατέληξε ότι θα σταλεί γραπτή επιστολή στον πρώην πρόεδρο κ. Παπουτσά που θα επιδοθεί τις επόμενες ημέρες από μέλη του ΔΣ στον ίδιο και θα αναμένει την απάντηση του για την επιστροφή του ποσού.

-Σε συνέχεια του θέματος έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΠΕΠΑ για το επερχόμενο δικαστήριο της υπόθεσης Περίδη Μαρία που θα γίνει τον επόμενο μήνα.

-Στο συμβούλιο της ΠΕΠΑ προσήλθαν τα μέλη της κ. Καζαμπάκας και κ. Ακριτίδης με σκοπό να καταθέσουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ορισμένα μέλη που συμμετείχαν στην Σπαρτακιάδα και συγκεκριμένα στον Αχλαδόκαμπο παρατύπησαν(φορτώθηκαν σε αυτοκίνητο).

Το θέμα συζητήθηκε εκτενέστερα και αποφασίστηκε να υπάρχξει επικοινωνία με τα μέλη αυτά και να απαντήσουν επάνω σε αυτές τις κατηγορίες. Δεν θα υπάρξει καμία τιμωρία χωρίς κλήση για απολογία.Ο κ. Περίδης δήλωσε ότι τέτοιες ενέργειες αμαυρώνουν την προσπάθεια της ΠΕΠΑ για άρτιες διοργανώσεις και ότι θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

-Δεύτερη συζήτηση για το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2016. Σκέψεις για επαναφορά κυπέλου χρονομέτρου και συζήτης γύρω από τους διήμερους αγώνες.