ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ 2500

Η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών (ΠΕΠΑ), σε συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης, διοργανώνει το σαββατοκύριακο 17/18 Ιουλίου 2021, ποδηλατικό υπερ-μαραθώνιο στη διαδρομή Θερμοπύλες-Σπάρτη, τιμώντας την συμπλήρωση 2500 χρόνων από την ιστορική μάχη των Θερμοπυλών.

Μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι ποδηλάτες άνω των 18 ετών με πρόσφατη (μέσα στο 2021) ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο καθώς και με έγκυρη κάρτα υγείας αθλητή (μέλη ΠΕΠΑ, ΕΟΠ). Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι, οι παραπάνω ποδηλάτες να έχουν, το 2020 ή το 2021, τερματίσει εντός χρονικού ορίου σε αγώνα αντοχής της ΠΕΠΑ ή της ΕΟΠ ή σε κάποιο brevet .

Η εκκίνηση θα δοθεί στο χώρο μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, στις 10:00 το πρωί της 17 Ιουλίου 2021 με τερματισμό στη Σπάρτη (άγαλμα Λεωνίδα). Το μήκος της διαδρομής είναι 394 χλμ και το όριο για έγκυρο τερματισμό είναι 30 ώρες, δηλαδή μέχρι τις 16:00 της Κυριακής 18 Ιουλίου 2021.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να καλύψουν τη διαδρομή είτε ατομικά είτε ομαδικά, εν είδει σκυταλοδρομίας δύο, τριών ή τεσσάρων ατόμων. Στην περίπτωση της ομαδικής συμμετοχής, οι ποδηλάτες είναι ελεύθεροι να κανονίσουν μεταξύ τους, το πώς θα μοιράσουν τη διαδρομή.

Όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στην εκδήλωση πρέπει  να  δηλώσουν την πρόθεση συμμετοχής τους στην
ΕΙΔΙΚΗ ΦΟΡΜΑ.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο λόγος που ζητάμε την ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΘΕΣΗΣ είναι διότι με τις αλλαγές στο πρόγραμμα των brevets αλλά και των αγώνων θα θέλαμε να αξιολογήσουμε το πλήθος των ποδηλατών που θέλουν να συμμετάσχουν, για να επιτύχουμε την καλύτερη διοργάνωση της εκδήλωσης ή -πιθανά- την μεταφορά της σε άλλη ημερομηνία.

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία σας.