5ος ΓΥΡΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

«5ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2021»

ΠΡΟΟΙΜΙΟ:
Ο Π.Ο. Τρίπολης και η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών με την συμβολή του Δήμου Τρίπολης, συνδιοργανώνουν τον «5ο Ποδηλατικό Γύρο Τρίπολης - 2021», στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης την Κυριακή 25/07/2021, στις αγωνιστικές κατηγορίες Άνδρες (και Έφηβοι σε κοινή κατάταξη), Γυναίκες (και Νεάνιδες σε κοινή Κατάταξη), Μάστερς Άνδρες/Γυναίκες και Sportive/Open.

Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.

Για τα μέλη της ΠΕΠΑ, η συμμετοχή στον αγώνα δίνει πρόκριση για την Σπαρτακιάδα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ/ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ: (ώρα εκκίνησης ανά κατηγορία)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 25 Ιουλίου 2021
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 10:30 πμ. για όλες τις κατηγορίες μαζί.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: 71 χλμ.

ΠΡΟΕΚΚΙΝΗΣΗ:  Πλατεία Άρεως. Η διαδρομή των πρώτων 10 χλμ. θα διεξαχθεί με προπομπό τον αλυτάρχη του αγώνα.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ: 61 χλμ. Κατεύθυνση Β.Δ. προς Ε.Ο. Τρίπολης – Πύργου, στο 10ο χλμ στροφή  αριστερά προς Πύργο – Ελεύθερο - Αρχ. Ολυμπία, 25χλμ  Λεβίδι, 32 χλμ Βλαχέρνα, 43χλμ στροφή αριστερά προς Αλωνίσταινα, 52χλμ Αλωνίσταινα, 64χλμ Δαβιά, 71χλμ Τερματισμός (είσοδος Σιλίμνας).

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:
Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι οι αθλητές – αθλήτριες, κάτοχοι δελτίου ΕΟΠ, στις κατηγορίες που αναφέρονται στο προοίμιο. Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 200 άτομα.
Στην κατηγορία Sportive/Open μπορεί να συμμετέχει κάθε ενήλικος/κη άνω των 18 ετών, όπου υποχρεούται να επιδείξει στην γραμματεία του αγώνα το πρωί της Κυριακής 25/07/2021 το ανάλογο κρατικό έγγραφο, που να αποδεικνύεται η ηλικία του και ιατρική βεβαίωση από ιατρό καρδιολόγο, εκδιδομένη εντός του 2021, που να προκύπτει ότι είναι υγιής & επιτρέπεται να αθλείται.

Η συμμετοχή στην κατηγορία ΟΠΕΝ δεν δίνει πρόκριση για την Σπαρτακιάδα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες κάτοχοι ενήμερου δελτίου Ε.Ο.Π. για το 2021 να δηλώσουν συμμετοχή στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα (σε περίπτωση που είστε μέλη ΚΑΙ στην Π.Ε.Π.Α. παρακαλούμε να συμπληρώσετε και το αντίστοιχο πεδίο):

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ για το 2021 της Ε.Ο.Π.

Ενώ οι συμμετέχοντες που έχουν ΜΟΝΟ δελτίο Π.Ε.Π.Α. ενήμερο για το 2021 και η κατηγορία SPORTIVE/OPEN να δηλώσουν στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα:

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕΛΩΝ Π.Ε.Π.Α. (που δεν κατέχουν ενήμερο Δελτίο της Ε.Ο.Π.)

Οι συμμετοχές λήγουν την: Τετάρτη 21/07/2021 και ώρα 23:59.

Η καταβολή του παραβόλου συμμετοχής γίνεται πριν την προσέλευσή των αθλητών στην Πλατεία 'Αρεως.

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Ποσό συμμετοχής για μέλη Π.Ε.Π.Α.: 15 ευρώ
Ποσό συμμετοχής για μη μέλη: 25 ευρώ

Λόγω της εφαρμογής του υγειονομικού πρωτοκόλλου της Ε.Ο.Π. καμμία πληρωμή παραβόλου δεν θα γίνει στην ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ των αγώνων, την ημέρα του αγώνα.

Πληρωμή παραβόλου μπορεί να γίνει και στο γραφείο της Π.Ε.Π.Α. (Αγ. Τρύφωνος 38-Κηφισιά) την Δευτέρα 19/7/2021 και ώρα 20:00μμ-22:00μμ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:
Στον χώρο της εκκίνησης στην πλατεία Άρεως, ώρα 9:00-10:00 π.μ. Την ημέρα του αγώνα, η Γραμματεία θα λειτουργεί μόνο για την παραλαβή των αριθμών, την υπογραφή στα φύλλα αγώνων και κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών (δελτία, κάρτα υγείας κλπ).

Η επίδειξη κάρτας υγείας αθλητή (ή ιατρικής βεβαίωσης για τους Sportive/Open) είναι απαραίτητη και βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή του αθλητή στον αγώνα. Χωρίς την φυσική παρουσίαση της κάρτας υγείας (και της ιατρικής βεβαίωσης για την κατηγορία ΟΠΕΝ) στη γραμματεία του αγώνα, ο συμμετέχων δεν θα λαμβάνει εκκίνηση και δεν θα μπορεί να απαιτήσει επιστροφή παράβολου συμμετοχής.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι αγωνιστικοί αριθμοί θα μπουν αριστερά κάτω και λοξώς δεξιά πάνω.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ:
Την Κυριακή 25/07/2021 ώρα 09:00πμ στο χώρο της εκκίνησης.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
Ο αγώνας διεξάγεται με τους κανονισμούς της ΕΟ Ποδηλασίας και της UCI, για ότι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της ΕΟΠ.

Θα εφαρμοστεί το εν ισχύ υγειονομικό πρωτόκολλο της Γ.Γ. Αθλητισμού κατά της πανδημίας του COVID-19, το οποίο οι συμμετέχοντες οφείλουν να γνωρίζουν και να τηρούν, καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης. Όλοι οι εμπλεκόμενοι (αθλητές, συνοδοί, προσωπικό αγώνων) θα πρέπει να προσκομίσουν ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Self Test από ΕΡΓΑΝΗ 24 ωρών ή Rapid/PCR Test 48 ωρών. Οι εμβολιασμένοι ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
Κίνηση αθλητών: Οι αγώνες διεξάγονται με την κυκλοφορία οχημάτων ανοικτή, ως εκ τούτου όλοι οι αγωνιζόμενοι οφείλουν να παραμένουν σε ασφαλές ρεύμα κυκλοφορίας. Αυστηρή υπόδειξη προς τους συμμετέχοντες, ιδιαίτερα στους αθλητές που καθυστερούν να κινούνται με τον Κ.Ο.Κ.

Όριο Χρόνου ολοκλήρωσης αγώνα: 31/2 ώρες από τον τερματισμό του πρώτου νικητή.

Εξοπλισμός: Η χρήση προστατευτικού ποδηλατικού κράνους, είναι υποχρεωτική ακόμη και στις ελεύθερες δοκιμές ή προπονήσεις. Απαγορεύεται ρητά, οποιοσδήποτε πρόσθετος εξοπλισμός ακατάλληλος για την ποδηλασία δρόμου και τις συνθήκες του αγώνα, όπως αερόμπαρες, φτερά, κάμερες καταγραφής όπως και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την εξέλιξη του αγώνα. Ειδικά πλαστικά φτερά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε περίπτωση βροχής και εφόσον περάσουν τεχνικό έλεγχο.

Ανάπτυγμα ανά κατηγορία: Λόγω της κοινής κατάταξης, δεν υπάρχει περιορισμός σε μκαμμία κατηγορία.

Τεχνική βοήθεια-Τροφοδοσία: Θα γίνει από οχήματα του διοργανωτή, από οχήματα συνοδείας και από σταθερά σημεία, σύμφωνα με αυτά που προβλέπονται από τον Κανονισμό Ποδηλασίας Δρόμου της Ε.Ο.Π. Θα υπάρχουν σημεία υδροδοσίας από τη διοργάνωση που θα ανακοινωθούν λίγες μέρες πριν τον αγώνα και κατά τη εκκίνηση, εξαρτώμενα από τις καιρικές/θερμοκρασιακές συνθήκες που θα επικρατούν την ημέρα του αγώνα. Λόγω της φύσης του αγώνα δεν θα επιτραπούν συνοδευτικά αυτοκίνητα. Σωματεία με αριθμό συμμετεχόντων άνω των 8, θα λάβουν ειδική σήμανση που θα παρέχει ο διοργανωτής και θα λειτουργούν ως οχήματα "neutral service".

Σε περίπτωση που βρεθούν αδήλωτα αυτοκίνητα μέσα στη διαδρομή θα καταγράφονται και θα τιμωρείται ο αθλητής.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ-ΕΠΑΘΛΑ:
Θα γίνουν σε ηλικιακές ομάδες ως ακολούθως:

* Άνδρες (ανεξαρτήτου κατηγορίας) 17-18, 19-20, 30–39, 40–49, 50–59, 60+. Σε περίπτωση συμμετοχής λιγότερων των έξι αθλητών ανά ηλικιακό γκρουπ οι βραβεύσεις συγχωνεύονται με το αμέσως μικρότερο ή μαζικότερο ηλικιακό γκρουπ
* Αντίστοιχες βραβεύσεις και στα ηλικιακά γκρουπ των Γυναικών (ελάχιστη συμμετοχή ανα ηλικιακό γκρουπ, τέσσερις)
* Τα μέλη της Π.Ε.Π.Α. θα βραβευθούν χωριστά στα ακόλουθα ηλικιακά γκρουπ:30-39, 40-44, 45-49 , 50-54, 55-59, 60-64 και 65+ ετών
*Sportive/ΟΠΕΝ

Συγκεκριμένα οι πρώτοι ανά υποκατηγορία θα λάβουν:

1ος: Κύπελλο – χρυσό μετάλλιο – δίπλωμα
2ος: Αργυρό μετάλλιο – δίπλωμα
3ος: Χάλκινο μετάλλιο – δίπλωμα

ΑΠΟΝΟΜΕΣ:
Οι απονομές  θα γίνουν στην  Πλατεία Άρεως (από σημείο τερματισμού - Σιλίμνα 5χλμ κατηφόρας) εφόσον έχουν ολοκληρωθεί οι τερματισμοί των 3 καλύτερων σε κάθε υπό κατηγορία.

Όλοι οι ποδηλάτες θα προσέρχονται στις απονομές υποχρεωτικά με την αγωνιστική τους ενδυμασία.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ: Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΣΚΑΝ

ΠΟΙΝΕΣ:
Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ: Θα ανακοινωθεί από την Ε.Ο.Π.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Γεώργιος Καλαπόδης (κριτής ΕΟΠ)

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.

Οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ.

H απόρριψη ή η μη προσέλευση αθλητή σε έλεγχο της Αγωνοδίκου Επιτροπής λόγω σοβαρών ελλείψεων ή και παρατυπιών, αυτόματα λογίζεται ως ποινή αποκλεισμού όπως αν είχε λάβει μέρος στον αγώνα.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζεται επιτόπου από την Αγωνόδικο Επιτροπή. Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ότι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής και ο Αλυτάρχης του αγώνα.

ΧΑΡΤΗΣ/ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ (βλ. συννημενες εικόνες)

ΑΘΛΟΘΕΤΗΣ: Π.Ε.Π.Α. & Π.Ο ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ: GatsoulisBikes, ENDURA, MyAthlete, AGU, Corima, UpCycling Fit&Shape

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Περιοδικό “MBike”