ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ - ΣΠΑΡΤΗ

‘ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ 2500’

Η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών (ΠΕΠΑ), σε συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης, διοργανώνει το σαββατοκύριακο 27/28 Αυγούστου 2021, ποδηλατικό υπερ-μαραθώνιο στη διαδρομή Θερμοπύλες-Σπάρτη, τιμώντας την συμπλήρωση 2500 χρόνων από την ιστορική μάχη των Θερμοπυλών.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: Μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι ποδηλάτες άνω των 18 ετών με πρόσφατη (μέσα στο 2021) ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο καθώς και με έγκυρη κάρτα υγείας αθλητή (μέλη ΠΕΠΑ, ΕΟΠ).

ΕΚΚΙΝΗΣΗ-ΔΙΑΔΡΟΜΗ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Η εκκίνηση θα δοθεί στο χώρο μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, στις 10:00 το πρωί της 27ης Αυγούστου 2021. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα είναι: Θερμοπύλες- Μπράλος- Αμφίκλεια- Λειβαδιά- Θήβα- Κάζα- Αγία Σωτήρα-Μάνδρα- Ισθμός Κορίνθου- Εξαμίλια- Σολομός- Δερβενάκια- Αργος- Μύλοι- Αχλαδόκαμπος- Τρίπολη- Μανθυρέα- Σπάρτη (άγαλμα Λεωνίδα). Το μήκος της διαδρομής είναι 394 χλμ και το όριο για έγκυρο τερματισμό είναι 30 ώρες, δηλαδή μέχρι τις 16:00 του Σαββάτου 28ης Αυγούστου 2021.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι, οι ποδηλάτες να έχουν, το 2020 ή το 2021, τερματίσει εντός χρονικού ορίου σε αγώνα αντοχής της ΠΕΠΑ ή της ΕΟΠ ή σε κάποιο brevet

Οι συμμετέχοντες μπορούν να καλύψουν τη διαδρομή είτε ατομικά είτε ομαδικά, εν είδει σκυταλοδρομίας δύο, τριών ή τεσσάρων ατόμων. Στην περίπτωση της ομαδικής συμμετοχής, οι ποδηλάτες είναι ελεύθεροι να οργανώσουν μεταξύ τους, το πώς θα μοιράσουν τη διαδρομή.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ: Ο κάθε συμμετέχων/ουσα ή η κάθε ομάδα, θα έχει μία κάρτα η οποία σφραγίζεται κατά τη διέλευσή τους στα παρακάτω σημεία ελέγχου: Θήβα 120χλμ, Ισθμός 225χλμ, Τρίπολη 335χλμ.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Οι ποδηλάτες πρέπει να έχουν ποδήλατο κούρσας, με πετάλια cleats ή καλπιέδες, φώτα μπρος/πίσω, ποδηλατική ενδυμασία (κολλάν, ποδηλατική μπλούζα), αντανακλαστικό γιλέκο και κράνος.

ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ: Οχήματα συνοδείας ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ. Δεκτά οχήματα, νόμιμα σταθμευμένα στη διαδρομή για υδροδοσία, τροφοδοσία, τεχνική υποστήριξη ή για αντικατάσταση μέλους ομάδας. Όχημα που κινείται μέσα στη διαδρομή συνοδεύοντας ποδηλάτη, θα επιφέρει τον ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ του αθλητή.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Οι συμμετέχοντες εν είδει «σκυταλοδρομίας» θα πρέπει να ευρίσκονται μαζί στον τερματισμό για να είναι έγκυρη η συμμετοχή τους.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Η τελετή απονομής μεταλλίων θα γίνει στην Σπάρτη στις 19:00-20:00 από τον Δήμαρχο Σπάρτης

Ανάλογα με το πλήθος συμμετεχόντων υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής στην Αθήνα με ναυλωμένο λεωφορείο.  Επιπλέον λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν εν καιρώ.

ΔΗΛΩΣΗ στη ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ μέχρι την 26η Αυγούστου 2021

 

Εδώ η διαδρομή στο ridewithgps