Δραστηριότητες της ΠΕΠΑ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ - ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Η ΠΕΠΑ διοργανώνει κάθε χρόνο ποδηλατικές εκδηλώσεις αγωνιστικού χαρακτήρα και υπερμαραθώνιων διαδρομών.


Στις εκδηλώσεις αγωνιστικού χαρακτήρα περιλαμβάνονται οι εξής κατηγορίες αγώνων : 
 


Η κορυφαία εκδήλωση της ΠΕΠΑ είναι η ποδηλατική Σπαρτακιάδα ( Αθήνα - Σπάρτη, 257 χλμ.), η οποία γίνεται κάθε χρόνο το 1ο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.
Η Σπαρτακιάδα διεξάγεται πάνω από 20 χρόνια και έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί πρόκειται για ένα εγχείρημα που ξεκίνησε αυθόρμητα ως μία κοινή προπόνηση φίλων και στη πορεία του χρόνου εξελίχτηκε σε ένα μαζικό και οργανωμένο ποδηλατικό γεγονός που χαίρει θετικής αναγνώρισης από όλη την ελληνική ποδηλατική κοινότητα και περιλαμβάνει και διεθνείς συμμετοχές.

Οι ποδηλατικές εκδηλώσεις των μεγάλων υπερμαραθώνιων διαδρομών των λεγόμενων Brevet του αναγνωρισμένου διεθνούς Γαλλικού φορέα Audax Club Parisien Les Randonneurs Mondiaux, υποστηρίζονται με την πρωτοβουλία των μελών μας και προσελκύουν ποδηλάτες όλων των κατηγοριών. Η συνεχής ανάπτυξη των διοργανώσεων αυτών οφείλεται στη θερμή στήριξη από όλους μας και συνεχίζεται σαν ένα ξεχωριστό κομμάτι των δραστηριοτήτων της ΠΕΠΑ. Λεπτομέρειες για τον θεσμό αυτό έχουμε στην ιστοσελίδα μας σε ανάλογο τίτλο.

Η Ποδηλατική Ένωση δεν περιορίζεται στη διοργάνωση των αγωνιστικών της εκδηλώσεων.

Η ΠΕΠΑ προσπαθεί με όλες τις δυνάμεις της να υπηρετήσει το χώρο της ποδηλασίας προσφέροντας τη βοήθειά της όποτε της ζητηθεί, είτε στη διοργάνωση ποδηλατικών αγώνων από δήμους και κοινότητες (Σπάρτη, Ιστιαία, Ν. Ιωνία, Μάνδρα, Αιγάλεω κ.λ.π.), ή από συλλόγους (Σπαρτιατικός Γ.Σ. ΑΘΛΟΣ κ.λ.π.), ή από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.) στη διοργάνωση διεθνών (17ος Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, 5ο ΕΤΑΠ) και Ελληνικών αγώνων, είτε στελεχώνοντας με τα μέλη της άλλους φορείς που ασχολούνται με την ποδηλασία (Τεχνική Επιτροπή Ορεινής Ποδηλασίας, Ε.Ο.Π. κλπ).

Τα μέλη της ΠΕΠΑ, ήταν αυτά που βοήθησαν στην πραγματοποίηση των πρώτων αγώνων Ορεινής ποδηλασίας (Μ.Τ.Β.), στη χώρα μας, και στη συνέχεια στην πραγματοποίηση των δύο πρώτων Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Ορεινής Ποδηλασίας (1995 + 1996).


Επίσης τα μέλη μας πρωτοστάτησαν σε εποπτικές θέσεις με την αρωγή της Ε.Ο.Π. στην διοργάνωση των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων Νέων κάτω των 23 ετών που έγιναν στην χώρα μας το 2003 και στα Ολυμπιακά αγωνίσματα Ποδηλασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Η εθελοντική εργασία των μελών μας έγινε στα πλαίσια της εκπλήρωσης των σκοπών της ένωσης μας και της αγάπης για το άθλημα γενικότερα.

Με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών που αποτελεί επίσης κύρια φροντίδα της, η ΠΕΠΑ έχει διοργανώσει μεγάλες ποδηλατικές εκδρομές, όπως "Αθήνα - Γοργοπόταμος" το 1998 (ημερήσια) και "Τρίκαλα - Καστοριά - Πρέσπες" το 1999 (4ήμερη).

Η ώθηση και συμμετοχή της νεολαίας σε αθλητικές δραστηριότητες αποτελεί κύριο μέλημά μας.

Αξιοσημείωτες είναι οι προσπάθειες της Ποδηλατικής Ένωσης, η οποία διοργανώνει αναπτυξιακούς αγώνες και σε Ανεξάρτητους αθλητές (μαθητές Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου), σε συνεργασία με δημόσιους φορείς (Δήμοι, Κοινότητες, Σύλλογοι κλπ.). Οι δήμοι στους οποίους αναπτύσσουμε δραστηριότητες είναι: Δ. Ιστιαίας, Δ. Βόρειας Κυνουρίας, Δ. Φάριδος, Δ. Αίγινας, Δ. Δίστομου, Δ. Σπάρτης, Δ. Τρικάλων, (σε συνεργασία με πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους), καθώς και με πολλούς δήμους του νομού Αττικής.

Η ΠΕΠΑ δεν επιχορηγείται από κανέναν κρατικό φορέα. Τα έσοδα της Ένωσης προέρχονται από τις συνδρομές των μελών και κάποιες έκτακτες προσφορές καταστημάτων για συγκεκριμένους αγώνες.

Θεωρούμε λοιπόν, ότι είναι αρκετά μεγάλη και σημαντική η δραστηριότητα που αναπτύσσουμε λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική μας δυνατότητα.

Φιλοδοξούμε οι προσπάθειές μας να βοηθήσουν στη περαιτέρω διάδοση του αθλήματος της ποδηλασίας και στην ανάπτυξη του αθλητικού ιδεώδους σε κάθε πτυχή της ζωής μας.