15ος ΓΥΡΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

1. ΠΡΟΟΙΜΙΟ:
Ο Π.Ο. Τρίπολης και η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών με την συμβολή του Δήμου Νεμέας, συνδιοργανώνουν τον ποδηλατικό αγώνα αντοχής με την ονομασία «15ος Ποδηλατικός Γύρος Νεμέας 2023», στην ευρύτερη περιοχή της Νεμέας, την Κυριακή 28/05/2023, στις αγωνιστικές κατηγορίες Ανδρών (Elite/U23), Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, Μάστερς και Sportive αθλητών (με ή χωρίς αγωνιστικό δελτίο) με την άδεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ) και της UCI.

Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Π. και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της Ε.Ο.Π για τις κατηγορίες Elite Ανδρών - Γυναικών, Masters Ανδρών - Γυναικών, Εφήβων και Νεανίδων, όπως αυτές ορίζονται από τους κανονισμούς της ΕΟΠ.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση μετράει στην βαθμολογία κυπέλλου της Π.Ε.Π.Α. και δίνει
πρόκριση για την «ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ του 2023»

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ/ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 28 Μαΐου 2023
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: 8:00-8:30 - Παραλαβή Αγωνιστικών αριθμών 8:30-10:00 - Υπογραφή φύλλων αγώνα
ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: 09:30 - στον χώρο του δημαρχείου
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 10:30 π.μ. για όλες τις κατηγορίες μαζί.
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 70,5 χλμ. (Προεκκίνηση 8χλμ. και αγωνιστικό μέρος 62,5 χλμ.)
ΑΠΟΝΟΜΕΣ: 14:30 μετά τον τερματισμό των 3 πρώτων από κάθε κατηγορία, μπροστά στο δημαρχείο

3. ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Δημαρχείο Νεμέας (Προεκκίνηση) - Αηδόνια κάτω πλατεία (Εκκίνηση) Γαλατά-Ασπρόκαμπος-Καλλιάνοι-Στυμφαλία-Καρτέρι-Λαύκα-Κάμπος-Σκοτεινή-Πλατάνι-
Γαλατά-Αηδόνια
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Πάνω πλατεία στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου

4. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:
Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι οι αθλητές/αθλήτριες, κάτοχοι δελτίου
Ε.Ο.Π., στις κατηγορίες που αναφέρονται στο προοίμιο. Στην κατηγορία Sportive μπορεί να συμμετέχει κάθε ενήλικος/κη 19 ετών (γενν.2004) και άνω, όπου υποχρεούται να επιδείξει στην Γραμματεία του αγώνα το πρωί της Κυριακής 28/5/2023, το ανάλογο κρατικό έγγραφο, που να αποδεικνύεται η ηλικία του και έγκυρη ιατρική βεβαίωση ή κάρτα υγείας από ΙΑΤΡΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ που να προκύπτει ότι είναι υγιής & επιτρέπεται να αθλείται, καθώς και ασφαλιστική κάλυψη.
Απαιτείται αυστηρά ποδηλατική ενδυμασία για όλους, ποδήλατο κούρσα με πετάλια cleats ή καλουπιέδες και ποδηλατικό ΚΡΑΝΟΣ.

5. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες κάτοχοι ενήμερου δελτίου Ε.Ο.Π. για το 2023 να δηλώσουν συμμετοχή στην παρακάτω

φόρμα εγγραφής αθλητών ΕΟΠ
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScM2PpXT6KABy9hTkrC1VWaqOWg3uAASsSYMf7uOC2Klr95xg/viewform

Ενώ οι συμμετέχοντες που έχουν ΜΟΝΟ δελτίο Π.Ε.Π.Α. ενήμερο για το 2023 και η κατηγορία SPORTIVE να δηλώσουν στην παρακάτω

φόρμα εγγραφής  ΜΕΛΩΝ Π.Ε.Π.Α. & SPORTIVE
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe6FUdDvFTA3Zjas7tVsr5w8s6TiRwx06vrkpkxMA9vM-A0A/viewform

Τελευταία ημερομηνία εγγραφών έως και την: Τετάρτη 24/05/2023 και ώρα 23:59, με παράλληλη κατάθεση του ποσού συμμετοχής στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας:

IBAN: GR6501100750000007500131292

όπου εμφανίζεται το όνομα της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαίμαχων Αθλητών (στο καταθετήριο θα πρέπει απαραίτητα να εμφανίζεται το ονοματεπώνυμό του αγωνιζόμενου). Για καταθέσεις μέσω Internet το Swift ή αλλιώς BIC είναι ETHNGRAΑ.
Επίσης μπορείτε να πληρώσετε το αντίτιμο του αγώνα στο γραφείο της Π.Ε.Π.Α. τις Δευτέρες 8/5/2023, 15/5/2023, 22/5/2023 από τις 20:30μμ-22:00μμ.
Επιστροφή του παράβολου συμμετοχής από τον διοργανωτή δεν γίνεται για κανένα λόγο, εκτός από την περίπτωση ακύρωσης του αγώνα.

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
ΜΗ-ΜΕΛΗ Π.Ε.Π.Α.: 25 ευρώ

ΜΕΛΗ Π.Ε.Π.Α.: 20 ευρώ

6. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:
Μπροστά από το Δημαρχείο, στον χώρο της εκκίνησης, από τις 8:30 π.μ. έως και 10:00 π.μ. πριν την εκκίνηση του αγώνα.
Την ημέρα του αγώνα, η Γραμματεία θα λειτουργεί μόνο για την παραλαβή των αριθμών, την υπογραφή στα φύλλα αγώνων και κατάθεση των απαραίτητων  δικαιολογητικών (δελτία, κάρτα υγείας κ.λπ.)
Η επίδειξη κάρτας υγείας αθλητή (ή ιατρικής βεβαίωσης από ΙΑΤΡΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ για τους Sportive) είναι απαραίτητη και βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή του αθλητή στον αγώνα. Χωρίς την φυσική παρουσίαση της κάρτας υγείας (και της ιατρικής βεβαίωσης για την κατηγορία Sportive) στη γραμματεία του αγώνα, ο συμμετέχων δεν θα λαμβάνει εκκίνηση και δεν θα μπορεί να απαιτήσει επιστροφή παράβολου συμμετοχής.
Οι αθλητές θα προσέρχονται για υπογραφή στο Φύλλο Αγώνα με την αγωνιστική εμφάνιση και τους αριθμούς τοποθετημένους.

Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή ποδηλάτη οποιασδήποτε κατηγορίας, με ενεργό δελτίο
Ε.Ο.Π. για το 2023, στην κατηγορία Sportive.

7. ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ:
Στο Δημαρχείο Νεμέας, την Κυριακή 28/05/2023 ώρα 09:30 π.μ. κοντά στον χώρο της
εκκίνησης

8. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
Ο αγώνας διεξάγεται με τους κανονισμούς της ΕΟ Ποδηλασίας και της UCI, για ότι δεν
προβλέπεται στους κανονισμούς της ΕΟΠ.
Οι αγωνιστικοί αριθμοί της πλάτης θα τοποθετηθούν ως εξής:
Ο ΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΠΑΝΩ ΛΟΞΩΣ ΔΕΞΙΑ

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
Κίνηση αθλητών: Όλοι οι αγωνιζόμενοι οφείλουν να κινούνται στο δρόμο σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. Η παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής στο οδόστρωμα, τιμωρείται άμεσα με ποινή αποκλεισμού από τον αγώνα.
Όριο Χρόνου ολοκλήρωσης αγώνα: 3 ώρες από τον τερματισμό του πρώτου νικητή.
Εξοπλισμός: Η χρήση προστατευτικού ποδηλατικού κράνους, είναι υποχρεωτική ακόμη και στις ελεύθερες δοκιμές ή προπονήσεις. Απαγορεύεται ρητά, οποιοσδήποτε πρόσθετος εξοπλισμός ακατάλληλος για την ποδηλασία δρόμου και τις συνθήκες του αγώνα, όπως αερόμπαρες, φτερά, κάμερες καταγραφής όπως και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την εξέλιξη του αγώνα. Ειδικά πλαστικά φτερά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε περίπτωση βροχής και εφόσον περάσουν τεχνικό έλεγχο.
Τεχνική βοήθεια-Τροφοδοσία: Θα υπάρχουν σημεία υδροδοσίας τα οποία θα
ανακοινωθούν από τον διοργανωτή. Η υδροδοσία θα επιτρέπεται με την άδεια του
Αλυτάρχη και θα σταματήσει στα τελευταία 20 χιλιόμετρα από τον τερματισμό.
Θα επιτραπεί η συνοδεία αθλητών, που είναι μέλη σε σωματεία της Ε.Ο.Π. με ένα όχημα υποστήριξης ανά σωματείο εφόσον έχουν δηλωθεί τα στοιχεία αυτοκινήτου και συνοδού κατά την εγγραφή και είναι σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας σχετικά με οχήματα συνοδείας σε αγώνες δρόμου μιας ημέρας. Δηλώσεις για την συνοδεία στο μέιλ info@pepa.gr και στο τηλέφωνο: 6931111696 (πρωινές ώρες 10:00-13:00) μέχρι την ημερομηνία λήξης της συμμετοχής. Απαγορεύεται η συνοδεία αθλητών με μοτοσικλέτες καθώς και με αυτοκίνητα τα οποία δεν έχουν δηλωθεί.
Τα οχήματα συνοδεία θα φέρουν ειδική σήμανση, που θα παρέχει ο διοργανωτής.
Σε περίπτωση που βρεθούν αδήλωτα αυτοκίνητα μέσα στη διαδρομή θα καταγράφονται και θα τιμωρείται ο αθλητής.
Η προτεραιότητα και αρίθμηση των ΙΧ συνοδείας, θα δοθεί ανάλογα με τον αριθμό των
αθλητών που θα συνοδεύουν.

9. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ:
Θα γίνουν για τις κατηγορίες ΑΝΔΡΕΣ (ELITE/U23), ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΕΦΗΒΟΙ, ΝΕΑΝΙΔΕΣ, ΜΑΣΤΕΡ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΜΑΣΤΕΡ ΑΝΔΡΕΣ ανά ηλικιακή κατηγορία [(30-39 ετών), (40-44 ετών), (45-49 ετών), (50-54 ετών), (55-59 ετών), (60-64 ετών) και (65+)] και SPORTIVE.
Συγκεκριμένα οι πρώτοι ανά υποκατηγορία θα λάβουν:
1ος: Κύπελλο – χρυσό μετάλλιο - δίπλωμα
2ος: Αργυρό μετάλλιο - δίπλωμα
3ος: Χάλκινο μετάλλιο - δίπλωμα
4ος, 5ος, 6ος δίπλωμα (μόνο για τις κατηγορίες Μάστερς 30-39 ετών και Sportive)

10. ΑΠΟΝΟΜΕΣ:
Οι απονομές θα γίνουν στον χώρο συγκέντρωσης (Δημαρχείο Νεμέας) στις 14:30, εφόσον έχουν ολοκληρωθεί οι τερματισμοί των 3 καλύτερων σε κάθε υπό κατηγορία.
Όλοι οι ποδηλάτες θα προσέρχονται τους απονομές υποχρεωτικά με την αγωνιστική τους ενδυμασία.
Όσοι δεν φοράνε την αθλητική τους ενδυμασία, δεν θα ανεβαίνουν στο βάθρο για να
λάβουν το μετάλλιό τους.

11. ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ: Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΣΚΑΝ.

12. ΠΟΙΝΕΣ:
Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

13. ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ: Θα ανακοινωθεί από την ΕΟΠ

14. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Γεώργιος Καλαπόδης (κριτής ΕΟΠ), 6931111726

15. ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.
Οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κ.λπ.
H απόρριψη ή η μη προσέλευση αθλητή σε έλεγχο της Αγωνοδίκου Επιτροπής λόγω σοβαρών ελλείψεων ή και παρατυπιών, αυτόματα λογίζεται ως ποινή αποκλεισμού όπως αν είχε λάβει μέρος στον αγώνα.
ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη
αποφασίζεται επιτόπου από την Αγωνόδικο Επιτροπή. Αρμόδιοι για την κατάρτιση και
επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ότι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής και ο Αλυτάρχης του αγώνα.

16. ΧΑΡΤΗΣ/ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: στο RWGPS.COM

ΑΘΛΟΘΕΤΗΣ:
ΧΟΡΗΓΟΙ: GATSOULIS BIKES – (Cannondale, continental, SRAM, Magene, ABUS), ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ, SOUMAS ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ, Z – BIKE TOOLS, HJC helmets, ENDURA, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ – ηλεκτρολογικό υλικό, Digital IQ, MOTORENT, My athlete
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Περιοδικό “MBike”