Πρόγραμμα 2005

 Τρίτη χρονιά brevets. Έχουμε ακόμα κουράγιο, βρήκαμε και αφορμή, Λονδίνο-Εδιμβούργο-Λονδίνο (L.E.L.) 1400 km 23 Ιουλίου 2005. Ξεκινάμε νωρίς, το τελευταίο Σάββατο του Γενάρη. Το πλήρες πρόγραμμα είναι:

1.ΑΘΗΝΑ-ΕΠΙΔΥΡΟΣ-ΑΘΗΝΑ 200 km 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

2.ΑΘΗΝΑ-ΑΡΓΟΣ-ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ-ΑΘΗΝΑ 300 km 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

3.ΑΘΗΝΑ-ΠΑΤΡΑ-ΑΘΗΝΑ 400 km 22-23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

4.ΑΘΗΝΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΑΘΗΝΑ 600 km 3-4-5 ΙΟΥΝΙΟΥ

5.ΡΕΘΥΜΝΟ-ΒΡΥΣΕΣ-ΑΝΩΓΙΑ-ΡΕΘΥΜΝΟ 200km 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Υπάρχουν μερικές αλλαγές φέτος στην οργάνωση των brevets. Τα τέσσερα πρώτα, έχουν σκοπό να προετοιμάσουν εκείνους που θα θελήσουν να πάρουν μέρος στο L.E.L. Δεν είναι υποχρεωτικοί προκριματικοί όπως ήταν στο P.B.P. στην Γαλλία, αλλά λογικοί ποδηλάτες δεν θα τολμήσουν τα 1400 km, αν δεν έχουν γευθεί τα 600km.

Μια σημαντική λεπτομέρεια, οι Άγγλοι δεν σηματοδοτούν τη διαδρομή, δίνουν μόνο ένα road-book με όλες τις λεπτομέρειες, έτσι και εμείς για να προσαρμοστούμε θα έχουμε για κάθε brevet, ένα οδηγό διαδρομής με τις διασταυρώσεις και τις αποστάσεις, και δεν θα υπάρχει καμία σηματοδότηση.

Τα μετάλλια των brevets είναι τα ίδια για μια τετραετία, επειδή πολλοί ποδηλάτες απόκτησαν στο 2004 τέτοια, αυτή τη χρονιά στο κόστος συμμετοχής ΔΕΝ θα συμπεριλαμβάνεται το μετάλλιο, έτσι αν κάποιος το θέλει στο τερματισμό θα το παραγγέλνει και θα το προπληρώνει παραδίδοντας την κάρτα διαδρομής του.

Για καλύτερη προετοιμασία των ποδηλατών, με τη κατάθεση της δήλωσης συμμετοχής τους θα παραλαμβάνουν μαζί με τη κάρτα διαδρομής και τον οδηγό της διαδρομής, στην εκκίνηση θα σφραγίσουν τη κάρτα τους, όπως και στα controls.

Δηλώσεις συμμετοχής θα μπορούν οι ποδηλάτες να καταθέτουν στα γραφεία της ΠΕΠΑ, μέχρι την τελευταία Δευτέρα πριν το brevet.

Φυσικά στα γνωστά τηλέφωνα 210-7661425 Μισαήλ Μισαηλίδης και 210-3211190 Χάρης Πλέγας πληροφορίες σχετικά με τα brevets.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Τα brevets είναι εκδηλώσεις για έμπειρους ποδηλάτες, που έχουν γνώση των παρακάτω:

Εάν είναι δυνατόν, να έχουν εξοικειωθεί με την διαδρομή πριν την εκδήλωση. Να είναι σε καλή φυσική κατάσταση, για να μπορούν να ολοκληρώσουν τη απόσταση. Να έχουν κατάλληλο ποδηλατικό εξοπλισμό, ρούχα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, φώτα εμπρός -πίσω για νυχτερινές διαδρομές και να μπορούν να επισκευάσουν μικρές τυχόν βλάβες στο ποδήλατο τους με ανταλλακτικά και εργαλεία που έχουν μαζί τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, να υπακούετε στο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να ποδηλατείτε με ασφάλεια και σύμφωνα με τις σωματικές σας ικανότητες, να έχετε μεριμνήσει για διατροφή και ενδυμασία και να ξεκουράζεστε αρκετά, κυρίως στις νυχτερινές ώρες.

Αν νιώσετε αδιαθεσία, κούραση, υπογλυκαιμία, καλό είναι να αποφασίσετε να σταματήσετε να κάνετε ποδήλατο και Μόνο αφού ξεκουραστείτε και νιώθετε καλά να συνεχίσετε, αλλιώς καλέστε βοήθεια.

Όπως σε κάθε ταξίδι σε δημόσιους δρόμους, να είστε σε εγρήγορση, για τη πορεία του δρόμου, για τα άλλα οχήματα που κινούνται κοντά σας, για την μεγάλη κυκλοφορία σε ώρες αιχμής, την κατάσταση του οδοστρώματος, και την απουσία φωτισμού στους επαρχιακούς δρόμους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Εάν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπάρχουν άσχημα καιρικά φαινόμενα, είναι προσωπική σας απόφαση αν θα συνεχίσετε, και μόνον αν είστε σωστά εξοπλισμένοι για κάτι τέτοιο.


ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τρίτη χρονιά BREVETS κουράγιο και όρεξη για νέες συναρπαστικές διαδρομές που μας φτιάχνουν το κέφι και βάζουν όλο και πιο πολλούς μέσα στη Ποδηλασία δρόμου.

Μετά από δυο επιτυχημένες χρονιές γεμάτες ωραίες διαδρομές και πολλές συμμετοχές έχουμε όλοι τώρα την εμπειρία και την φιλοσοφία που διέπει τις εκδηλώσεις αυτές.

Πάνω απ' όλα η ασφάλεια μας. Επειδή οι οδηγοί δεν έχουν όλοι την κατάλληλη παιδεία, για να αποφύγουμε την ελάχιστη πιθανότητα ατυχήματος να φοράμε το κράνος μας και να κινούμαστε όσο το δυνατόν δεξιότερα. Επίσης καλό θα ήταν να μην πετάμε τίποτα στον δρόμο γιατί δεν δίνουμε καλό παράδειγμα στους λίγους που θα μας δουν εκείνη την στιγμή. Άλλωστε αν λερώνουμε εμείς τους δρόμους που αγαπάμε πως θα ξανακάνουμε ποδήλατο μετά στην ίδια διαδρομή;

Καλό θα είναι να έχουμε τα φωτάκια εμπρός πίσω από την εκκίνηση (βροχή, χαμηλή ορατότητα, νυχτώνει νωρίς κλπ), το τηλέφωνο της σκούπας, του διοργανωτή και του πλησιέστερου Κέντρου Υγείας "καταχωρημένα"στην μνήμη του τηλεφώνου μας για να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο που θα συμβεί (και ευχόμαστε να μην συμβεί)σε μας η σε φίλους μας. Ένα αδιάβροχο ίσως χρειαστεί και αν δεν βρέξει πάντα μας ζεσταίνει λίγο κατά την διάρκεια των στάσεων.

Επίσης νομίζω ότι οι γρήγοροι ποδηλάτες φέτος δεν θα στεναχωρήσουν τους φίλους μας στα control που εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, δηλαδή θα περιμένουν υπομονετικά ο ένας πίσω από τον άλλο μέχρι να σφραγιστεί το καρτελάκι τους.

Κάτι που ίσως μας φανεί καινούργιο για φέτος είναι ότι δεν θα υπάρχουν σήματα-βελάκια -ταμπέλες κλπ. Αυτό μας δίνει ένα ενδιαφέρον μια άμορφη αγωνία για την άγνωστη διαδρομή που την ανακαλύπτει κάποιος σπιθαμή προς σπιθαμή, μέτρο προς μέτρο. Είναι και μια καλή προετοιμασία ψυχολογική για τους φίλους που προετοιμάζονται για τον φετινό στόχο του L.E.L. στην Αγγλία.

Να μάθουμε φέτος να πηγαίνουμε μόνοι μας με τον χάρτη και το κοντέρ γιατί για του άχρονου ετοιμάζουμε εκπλήξεις σε νέες διαδρομές που δεν φαντάζεστε.

Φέτος να μην ξεχάσετε όσοι θέλουν μετάλλιο το δηλώνουν και το πληρώνουν στον τερματισμό.(όσοι δεν είναι "σουρωμένοι")

Καλή επιτυχία σε όλους.Β' Brevet ΑΘΗΝΑ-ΑΡΓΟΣ-ΑΣΤΡΟΣ(ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΣΤΡΟΥΣ)-ΝΑΥΠΛΙΟ-ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ-ΑΘΗΝΑ 300 km

ΕΚΚΙΝΗΣΗ 7,30 ΠΜ στο Λιμάνι της Ελευσίνας. (Κανελλοπούλου & Πάγκαλου)

Το σφράγισμα των καρτών θα γίνει μέχρι τις 7,00 πμ

Η διαδρομή θα ακολουθήσει την γνωστή διαδρομή μέχρι τον Ισθμό,μετά θα κατευθυνθούμε προς το Άργος απο την διαδρομή της Σπαρτακιάδας,στους Μύλους θα συνεχίσουμε προς το όμορφο παράλιο Άστρος.Στην όμορφη παραλία θα έχουμε control και απο εκεί θα επιστρέψουμε στους Μύλους και θα στρίψουμε δεξιά για Νέα Κίο-Ναύπλιο και αφού απολαύσουμε τον όμορφο Αργολικό Κόλπο με το Μπούρτζι ,το Ναύπλιο και το Παλαμίδι, θα συνεχίσουμε για Λυγουριό,Επίδαυρο,Ισθμό και Ελευσίνα απο την διαδρομη που κάναμε στο Α΄brevet.

Εδώ πρέπει να πούμε οτι οι φίλοι ποδηλάτες στην είσοδο για Κόρινθο & Ισθμό πρέπει να ακολουθήσουν τον δρόμο που ανηφορίζει και βγάζει πάνω στην Γέφυρα του Ισθμού και όχι την διαδρομή που περνάει μέσα απο τα Ίσθμια.(η Ξύλινη γέφυρα επειδή βυθίζεται μέσα στην θάλασσα για να περνάνε τα καράβια δεν ειναι πάντα διαθέσιμη για να περάσουμε απέναντι αλλά είναι μονίμως βρεγμένη και γλυστράει υπερβολικά και την περνάμε με τα πόδια.) Στο σημείο αυτό έγινε ενα ατύχημα ,έπεσε ενας φίλος ποδηλάτης και χτύπησε ευτυχώς οχι πολύ σοβαρά.

Πιστεύουμε οτι η ποικιλία των διαδρομών και το φυσικό τοπίο παροτρύνει και προκαλεί όλους μας να ακολουθήσουμε άλλη μια πρόκληση με τον εαυτό μας καταρχήν και μετά με τους άλλους συνποδηλάτες.

Ο αγωνιστικός ρυθμός που ακολούθησαν στο 200 άρι κάποια παιδιά ήταν εκτός του κλίματος και της φιλοσοφίας γιατί είχαν εξωτερική βοήθεια και συνοδεία κάτι που απαγορεύται ρητά και κατηγορηματικά . Υπάρχουν επίσης στην διαδρομή αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες της Οργάνωσης που βλέπουν και αυτούς που "πιάνονται" ,μπαίνουν στο αυτοκίνητο και "εμφανίζονται" στον τερματισμό και αυτούς που τρέχουν σαν να είναι στο Γύρο Γαλλίας.Πρεσβεύουμε την ελευθερία του κάθε ατόμου και το ποδήλατο εναρμονίζεται σε αυτή την φιλοσοφία,όμως δεν θέλουμε να αστυνομεύσουμε τις εκδηλώσεις αυτές.Ετσι οι φίλοι να διαβάζουν τους κανονισμούς και να συμμορφώνονται μόνοι τους για να μην εκθέτουν εαυτούς και αλλήλους.

Ευχαριστούμε τις όμορφες γυναικίες παρουσίες που πάντα μας τιμούν με την συμμετοχή τους.Ελπίζουμε οτι μόλις ξεπεράσουν τον αριθμό των 10 συμμετοχών θα εχουμε και ξεχωριστές ανακοινώσεις και γιατι οχι ξεχωριστές συμβολικές βραβεύσεις.Το ιδιο ισχύει και για το όμορφο ποδήλατο τύπου tandem που είδαμε στο 200άρι.

Θα σας δούμε πάλι στις 26 Φεβρουαρίου για να τρέξουμε όλοι μαζί και να ευχηθούμε Καλή επιτυχία σε όλους και όλες.Γ' Brevet ΑΘΗΝΑ-ΠΑΤΡΑ-ΑΘΗΝΑ 400 km 22-23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Για όσους επιμένουν να θέλουν παραπάνω χιλιόμετρα και μάλιστα νυχτερινά, τότε λίγο πριν το Σάββατο του Λαζάρου είναι η κατάλληλη ευκαιρία. Ξεκινάμε Παρασκευή βράδυ στις 22:00 από το γνωστό σημείο στην παραλία της Ελευσίνας, παίρνουμε το παλιό δρόμο για τον Ισθμό, περνάμε τη γέφυρα, πάμε για Κόρινθο αλλά τη περνάμε από πάνω, και μετά πιάνουμε την παραλία και πάμε όλο παλιό εθνικό δρόμο με κατεύθυνση για Πάτρα. Ενδιάμεσο control στο Ξυλόκαστρο Επειδή θα είναι νύχτα και στα περισσότερα χωριά που θα περνάμε όλα θα είναι κλειστά, πρέπει να έχουμε φροντίσει για τη επάρκεια μας σε τροφή και νερό. Στην εκκίνηση όταν θα σφραγίζονται οι κάρτες, θα γίνει έλεγχος για σωστά φώτα μπροστά και πίσω, και για κίτρινο γιλέκο με φωσφορίζοντες λουρίδες. Αν κάποιοι θα έχουν αυτοκίνητα υποστήριξης, παρακαλούνται οι οδηγοί τους να δώσουν τους αριθμούς των κινητών τους, στην διοργάνωση για κάθε ενδεχόμενο. Αν κάποιοι από τους συνοδούς οδηγούς θέλουν να βοηθήσουν στα control την διοργάνωση ενεργά, το ΄΄ευχαριστώ'' θα είναι το γνωστό πορτοκαλί μπλουζάκι με το γαλάζιο ποδηλάτη των brevets.
Δ' Brevet ΑΘΗΝΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΑΘΗΝΑ 600 km 3-4-5 ΙΟΥΝΙΟΥ

Παρασκευή βράδυ στην Ελευσίνα στις 3/ 6/05, άλλοι ετοιμάζονται για να διασκεδάσουν τη νυκτερινή τους έξοδο, και άλλοι ετοιμάζονται για το μεγαλο brevet του 2005 συνολικής απόστασης 600 χλμ..
Δώδεκα ποδηλάτες τόλμησαν να βάλουν τα κορμιά τους στη σκληρή δοκιμασία, και επειδή ήταν συνειδητοποιημένοι κατόρθωσαν και οι δώδεκα να ολοκληρώσουν τη προσπάθεια τους . Όλοι στο τερματισμό πόναγαν από κάπου έως παντού, αλλά πάντα θα έχουν να λένε στους φίλους τους και στα παιδια τους πόσο όμορφο ειναι να τερματιζεις σε τετοιες δοκιμασίες
Επόμενο brevet-ραντεβού στη Κρήτη στο Ρέθυμνο στις 03/090/05 και επειδή μεσολαβούν καλοκαιρινές διακοπές δηλώστε συμμετοχή από τον Ιούλιο.......
Μερικές φιλικές συμβουλές: Να έχετε μαζί σας ένα φακό κεφαλής. Να τρώτε κάθε μία ώρα τουλάχιστον 200 kcal , προτιμάτε να τρώτε ευκολοχώνευτες αμυλούχες τροφές χωρίς πολλά λιπαρά. Αν καθίστε κάπου για φαγητό μην φάτε μεγάλες ποσότητες, γιατί μετά θα είναι δύσκολο να κάνετε πετάλι. Στις στάσεις κάνουμε λίγες διατατικές ασκήσεις, για να ξεπιανόμαστε. Χρησιμοποιούμε τουλάχιστον βαζελίνη ή κάποια ειδική κρέμα για το αφρώδες μαξιλαράκι του παντελονιού μας, στα πολλά χιλιόμετρα είναι απαραίτητη. Τη νύχτα που είναι πιο κρύα δεν κάνουμε μεγάλες στάσεις, γιατί θα παγώσουμε. Αν έχουμε νυστάξει βρίσκουμε παγκάκι, βάζουμε το alarm του ρολογιού μας να κτυπήσει σε 15 λεπτά και ξαπλώνουμε για ύπνο, και πέντε μόνο λεπτά να μας πάρει ο ύπνος αυτό φθάνει για να φύγει η νύστα. Μπροστά έχουμε δύο φώτα, ένα δυνατό για τα πολύ σκοτεινά, με οικονομία γιατί τρώει πολύ μπαταρία, και ένα πιο απλό μικρότερης κατανάλωσης για τα πιο φωτεινά σημεία της διαδρομής. Το πίσω φωτάκι όταν είμαστε σε γκρουπ, το βάζουμε στη σταθερή λειτουργία, γιατί θα ζαλίσουμε τους πίσω όλη τη νύχτα άμα αναβοσβήνει.

Όσοι θέλουν να κάνουν brevets σε άλλες χώρες το καλοκαίρι σαν διακοπές, μπορούν να βρουν πολλά, υπάρχει ένα καλό 400άρι στις 23/07/05 από Ιταλία-Σλοβενία-Ελβετία-Ιταλία. Υπάρχει 1200άρι στην Ισπανία και 750άρι στα Πυρηναία από τη μεριά της Γαλλίας από Ατλαντικό μέχρι Μεσόγειο. Πάρτε τηλέφωνο για παραπάνω πληροφορίες.


© ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ
www.pepa.gr