21η Σπαρτακιαδα. Λίγο πρίν από την εκκίνηση

Η Σπαρτακιάδα είναι μια πολύ παλιά διοργάνωση που έχει πολλούς και φανατικούς φίλους.
Είναι μια πρόκληση και ένας στόχος για αυτούς που αγαπούν τις μεγάλες αποστάσεις. Με το πέρασμα των ετών έχει καθιερωθεί σαν μια «ποδηλατική γιορτή».

Πέρσι μιας και η Σπαρτακιαδα γιόρταζε τα εικοστά της γενέθλια ΠΕΠΑ είχε αποφασίσει να προσκαλέσει και ενεργούς αθλητές, έχοντας βάλει σαν όριο το συμβολικό αριθμό των τριακοσίων συμμετεχόντων. Τελικά στην εκκίνηση είχαν βρεθεί περισσότεροι από 245 αθλητές οι οποίοι είχαν να αντιμετωπίσουν εκτός από τις δυσκολίες της διαδρομής και τον πολύ κακό καιρό που επικρατούσε !
Η βροχή είχε κάνει αισθητή την παρουσία της σχεδόν σε όλη τη διαδρομή ! Ο καιρός ήταν «το κερασάκι στην τούρτα» και έτσι η πρόκληση γινόταν ακόμα μεγαλύτερη.Τελικά 198 ποδηλάτες τερμάτισαν βρεγμένοι αλλά ευχαριστημένοι.
Με τη βοήθεια της τροχαίας,του ΕΚΑΒ,του super market Ατλάντικ, των δήμων Σπαρτιατών, Αθηνών και Φάριδος,των ραδιοερασιτεχνών,των αυτοκινήτων service,των μοτοσικλετιστών και βέβαια της οργανωτικής επιτροπής ,άλλη μια Σπαρτακιάδα είχε τελειώσει με επιτυχία !
Η ποδηλατική γιορτή τελείωσε με τις απονομές των αναμνηστικών μεταλλίων στο κλειστό γήπεδο της Σπάρτης το βράδυ του Σαββατου.
Μετα από μια ζεστή βραδιά με απονομές ευχαριστίες αλλά και μπόλικου χιούμορ,οι συμμετέχοντες πήγαν για ξεκούραση μιας και την επόμενη μέρα ακλουθούσε ο αγώνας στο Ξηροκάμπι.

Λίγες μέρες απομένουν για την εκκίνηση της 21ης Σπαρτακιαδας.
Το Σάββατο 17 Οκτώβριου επτά το πρωί, 192 αθλητές θα ξεκινήσουν από το Παναθηναϊκό Στάδιο με προορισμό τη Σπάρτη. Φέτος δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι κάτοχοι δελτίου ΕΟΠ ή κάρτας μέλους της ΠΕΠΑ θεωρημένο το 2009 και φυσικά αφού έχουν τερματίσει σε δύο βαθμολογούμενους αγώνες της Ένωσής. Επίσης δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσες αθλήτριες είναι άνω των 18 ετών και έχουν θεωρημένο δελτίο ΕΟΠ για το έτος 2009.
Να μην ξεχνάμε ότι στον Εθνικό δρόμο Ελευσίνας-Ισθμού πηγαίνουμε όλοι μαζί ενώ σε περίπτωση μηχανικής βλάβης επιστρέφουμε στο γκρουπ συνοδεία μοτοσικλέτας.
Σφράγισμα κάρτας στην Τρίπολη μέχρι τις 17.30 (εντός χρόνου) και τερματισμοί στην Σπάρτη μέχρι τις 19.30.

Στο σημείο αυτό να αναφέρω αυτό που οργανωτές επισημαίνουν κάθε χρόνο : "Υπακούοντας στις υποδείξεις των κριτών κάνουμε την διοργάνωση καλύτερη !"

Καλή επιτυχία σε όλους και καλή διασκέδαση !

Μ.Μαγγανάρης